Natur: Nyttige links

Der findes et utal af sider på nettet med nyttige oplysninger om den danske flora og fauna. Vi har valgt at liste nogle centrale sider op, for at lette den umiddelbare tilgang til at gøre den umiddelbare naturoplevelse mere mangfoldig.

Ingen oplysninger kan erstatte skovturen, men alene gøre den rigere – så rigtig god fornøjelse!

 

 

Link

Bemærkninger/ sidens hovedindhold

Naturstyrelsen Miljøministeriet, naturstyrelsen, har samlet en lang række informationer om Danmarks natur. En side der er værd at besøge.
Sjællandsleden Sjællandsleden er en del af Nordsøvandreruten. I alt omfatter Nordsøvandreruten over 6000 km vandrerute i Nordsølandene. Ruten er dog ikke sammenhængende, men det er ambitionen, at den bliver det i løbet af nogle år. Ruten følger kysten på Sydsjælland, hvor den passerer Beværerhuset i Vintersbølle Skov.På denne hjemmeside kan du finde ruten i dit eget område, finde seværdigheder, lave din personlige fortællinger om oplevelser og meget, meget mere.
Danmarks Flora Danmarks Flora er et digitalt opslagsværk, med fotos og beskrivelser af 529 danske vilde planter – urter, træer og buske, siv og græsser og karsporeplanter. Det svarer ca. til en tredjedel af de danske vilde planter. I Danmarks Flora er de mest almindelige og mest spektakulære planter med. Derfor vil man, bortset fra enkelte orkideer ikke finde fredede planter i Danmarks Flora.
Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Naturfredningsforening i Vordingborg arbejder for, at Danmark bliver et bæredygtigt samfund med en rig og mangfoldig natur, et smukt og varieret landskab og et rent og sundt miljø. Foreningen arrangerer en række ture i nærområdet.
Danmarks Fauna DNF udgiver Danmarks Fauna, en serie bestemmelsesnøgler med en meget omfattende beskrivelse af danske dyr. Der er foreløbigt udgivet 88 bind. Serien er et nyttigt værktøj ved ethvert arbejde med den danske dyreverden.Smithsonian Institute og Biodiversity Heritage Library har udgivet alle 88 bind som pdf-fil og den mest omfattende beskrivelse af danske dyr er hermed gjort tilgængelig.