Kend din skov 16. oktober 2022

Kend din skov 16. oktober 2022

Aktiviteter

1. Gåtur i skoven: Lokalhistorisk forening for Vintersbølle/Nyråd guider fra skolen ned igennem skoven til enten Theisens Papirværk eller Beværterhuset. Du bliver på turen guidet ned i Vintersbølleskoven hvor alle dagens aktiviteter er. Der vil blive delt kort ud med beskrivelser af dagens aktiviteter. Start kl.13.00 ved skolens parkeringsplads.

2. Theisens Papirværk: Her er vi altid parat til at orientere om stedets historie og status for bygningens fremtid. I år vil vi desuden fokusere på den nye aktivitetshytte – som vi nu ser heldigvis bruges af besøgende – det nyanlagte bålsted, samt præsentere motions- og legeredskaber af naturens materialer, som ligeledes skal være til fri benyttelse. Guidet tur til Blegen og Beværterhuset kl. 13:30 hvis det ønskes. 3. Beværterhuset: Lokalhistoriskforening for Vintersbølle/Nyråd holder åbent hus. Der fortælles om processen omkring blegning samt historien omkring Beværterhuset og Blegen. Her vil der blive solgt kaffe og kage til 20 kr. og fortalt om historien.

3. Orienteringsklub 0-63: O-63 afholder et orienteringsløb på “Find vej kort i Vintersbølle Skov”. Der vil være en kort nem bane på ca. 2,5 km på stier og veje og en lang svær bane på ca. 5 km. Start fra Beværterhuset fra kl.13.30 og herefter løbende. Alle poster er placeret ved stier, grøfter, søer, sten, hegn og diger. Man kan løbe eller gå enkeltvis eller som familie, men det vigtigste er at man får en god tur i skoven. Der er en kort instruktion inden hver start.

4. Guidet tur om efterårets skov og de dyr der lever i skovbunden. Insektekspert Brian Willum Petersen guider på en tur med start fra Beværterhuset kl.14.00. Turen varer ca. 45 min og ender tilbage ved Beværterhuset igen. Brian fortæller om hvad man kan finde af liv i skoven og ude på den lysåbne eng her i efteråret og om de nedbrydningsprocesser der finder sted. Derudover kan han fortælle en masse om både almindelige og sjældne biller.

5. FDF hytten: FDF Ørslev-Vordingborg holder åben hytte kl.13.00-16.00. Skovhytten vil være åben og der fortælles om FDF, aktiviteter og hyttens historie og der vil være aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Der er bål med mulighed for at købe pølser og brød samt bage snobrød og lave popkorn gratis.

*Man kan betale med kontanter eller mobilepay alle stede